mencukur rambut kemaluan

Terdapat beberapa rambut atau bulu yang tumbuh di sekujur badan. Untuk pria, selain rambut utama yang ada di kepala, rambut juga tumbuh diarea ketiak serta area kemaluan bakal tumbuh dengan cukup lebat serta mesti rajin-rajin dicukur. Disamping itu, untuk kaum hawa, rambut terkecuali pada kepala kerapkali didapati di ruang kelamin. Rambut pada kelamin wanita juga baiknya kerap dicukur lantaran dapat bikin risih serta kesan kurang bersih. Tetapi, tahukah anda, mencukur rambut pada kemaluan wanita nyatanya dapat memengaruhi bau vagina.

Manfaat paling utama dari rambut dikemaluan pada alat kelamin wanita yaitu untuk menyerap cairan yang keluar dari kemaluan serta sejenis zat kimia yang bernama pheromones yang dilepaskan membuat perlindungan saluran kemih serta vagina itu. Waktu rambut kemaluan cukup tebal, kemaluan juga bakal condong lebih berbau kurang enak bila dibanding dengan waktu rambut kemaluan dicukur lantaran rambut yang tebal semakin lebih lembab serta penuh dengan beragam cairan kemaluan yang diserap rambut itu. Tetapi, ahli kesehatan berkata bila sebaiknya rambut kemaluan tak dicukur habis lantaran dapat mengakibatkan iritasi di area sekitar kemaluan. Diluar itu, dengan kulit kemaluan yang tidak mempunyai pelindung berbentuk rambut kemaluan, bakal ada bakteri serta parasit yang dimaksud patogen yang dapat menyebabkan bau yang kurang enak. Ruang kemaluan yang bersih dari rambut dapat juga bikin penyakit kulit seperti bisul atau jerawat yang pasti bakal bikin ruang kemaluan jadi kurang nyaman.

Karenanya ada kenyataan ini, wanita juga mesti lebih waspada dalam mencukur rambut kemaluannya. Alih-alih menggunakan pisau cukur yang dapat bikin iritasi serta mengakibatkan bau tak enak, wanita baiknya cuma menggunakan gunting kecil serta membiarkan ruang kemaluannya masihlah mempunyai rambut walau tidak tebal. Sebaliknya, bila rambut kemaluan telah cukup panjang, sebaiknya rambut kemaluan tak mempunyai panjang lebih dari tiga cm karena hal ini akan menjadikan area kemaluan jadi berkesan lebat serta banyak bakteri atau keringat yang ada pada rambut kemaluan hingga baunya juga bakal kurang enak.

Mencukur Rambut Kemaluan Memperngaruhi Bau Miss V

Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Konsultasi/ order / reseller WA/ TELP 082220443332Download